Szegedi győzelemmel folytatta a bajnokságot az U17-es focicsapat

DAFC Szeged–Gyulasport NKft. 0-2 (0-2)

Az U17-es labdarúgó-bajnokság dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. csapata a DAFC Szeged együtteséhez látogatott vendégül május 2-án. Petri Barnabás gárdája egy hazai gázolás után érkezett közvetlen riválisához.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Zsilák Máté, Barna Ádám, Deme Nikolasz, Kocsis Bence (Nagy Bence), Ottlakán Zsombor, Herczeg Levente (Guti László), Kiss Tamás, Zsilák Mátyás, Geszner Csongor Varga Norbert,  és Takács Zsolt. Csere: Boncza Bence. Edző: Petri Barnabás.

A gyulai gárda két sikeres derbi után érkezett a szegedi arénába. Petri Barnabás együttese előbb kőkemény csatában lopott pontot a bajnokesélyes otthonában, majd hazai környezetben gázolta le kerekegyházi ellenfelét. A korosztályos gárda a soros fordulóban a közvetlen rivális legyőzésével szerette volna megerősíteni hatodik helyét.

Petri Barnabás elmondta, csapat lendületből érkezett a találkozóra, ám már a mérkőzés kezdetén komoly akadályba ütközött. A hazai gárda 2. percben büntetőhöz jutott riválisa ellen, ám Zsilák Máté bravúrral akadályozta meg a vezető találatot.

A kihagyott helyzet után magas szintre pörgött fel a mérkőzés ritmusa, amelyből a gyulai gárda jött ki előnyösebben. A fürdővárosi együttes több ígéretes helyzetet is kidolgozott, szinte teljesen átvette a játék irányítását.

A 12. percben Kocsis Bence szerezte meg a vezetést, a 33. minutumban pedig Kiss Tamás növelte tovább csapata előnyét. 0-2.

A fordulás után növelni tudta ellenállását a hazai gárda, ám a mérkőzés végéig sem talált fogást gyulai riválisán.

– Az első félidővel meg vagyok elégedve, számos helyzetet kialakítottunk, amikből sikerült gólokat is szereznünk. A második félidőben kicsit bent maradt a csapat tudásának a fele az öltözőben. Nem igazán tudtunk ugyanabban a ritmusban focizni, mint az első félidőben, de ennek ellenére is sikerült néhány helyzetet kidolgoznunk illetve hatástalanítani az ellenfél akcióit – értékelt Petri Barnabás.

A Gyulasport NKft. U17-es csapata győzelmével megerősítette hatodik helyét a tabellán. A korosztályos gárda a folytatásban az ezüstérmes helyen álló SZeol SC Kft. együtteséhez látogat.

(Gyulai Hírlap)