Továbbra is versenyben az éremért a gyulai serdülőcsapat

Gyulasport NKft.–Makói KC 35-24 (19-13)

Az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. a Makói KC együttesét látta vendégül február 24-én. Bányainé Szabó Renáta fiatal gárdája győzelemmel szeretett volna indítania a bajnoki versenyfutás tavaszi idényét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Bartóki L., Németh Cs. (12/2), Horváth R. (6), Tapasztó B. (4/1), Erdődi R. (4), Baka E., Miklya N. (2). Csere: Fabisz L., Szilágyi D. (3), Kallós Á. (2) és Budai R. (2). Edző: Dr. Bányainé Szabó Renáta.

A gyulai gárda a tabella második helyéről várta a tavaszi folytatást, míg soros riválisa a bajnokság középcsapataként érkezett a találkozóra. A korosztályos fürdővárosi csapat számára fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen riválisa kiütéses győzelemmel kezdte a sorozatot.

A hazai gárda azonnal a kezébe vette a játék irányítását, a Németh Csenge vezette támadásokkal a 16. percre megnyugtató előnyt harcolt ki magának. A folytatásban is a gyulai együttes maradt lendületben, a szimpatikusan küzdő és olykor szemet gyönyörködtetően játszó vendégcsapat csupán a távolságot tudta tartani riválisától.

A második félidőben sem változott a játék képe, a határozott védelem mellett támadásban is ellenfele fölé kerekedett a hazai gárda.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője kiemelte, a csapat minden tagja kivette a részét a sikerből.

– Minden pályára lépő hazai játékos odatette magát, külön öröm, hogy a csapat U14-es tagjai is eredményes játékkal tudták segíteni a győzelmet. A gárda Horváth Réka irányításával kőkeményen védekezett, Németh Csenge gólra törő játékával meghatározta a játék stílusát, a szélen Erdődi Ramóna és Szilágyi Dorka is szép gólokkal vetette észre magát, középen pedig Tapasztó Boglárka is jól szolgálta ki játékos társait – tette hozzá.

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-2, 16. perc: 12-4, 26. perc: 16-9, 36. perc: 23-14, 41. perc: 25-15, 50. perc: 31-19, 37. perc: 34-21 és 60. perc: 35-24.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata sikerével megerősítette helyét a tabella második helyén. A korosztályos csapat a folytatásban a bajnokság negyedik helyén álló OXXO Energy Orosházi NKC csapatához utazik.

További képeket itt találsz.