Közösen kapkodták a lábaikat a gyulai iskolások

Sor- és váltóversenyt rendezett a gyulai Esély Pedagógiai Központ EGYMI

Második alkalommal rendezte meg a Városi Kapkodd a Lábad! Bajnokságot az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye március 30-án. A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban hét iskola diákjai versengtek egymással. 

Fotó: Gyulasport NKft.–Gulyás Réka

Poptyilikán Anikó tagintézményvezető-helyettes elmondta, a verseny célja Gyula város általános iskoláinak körében a játékos sor-és váltóversenyek, az ügyességi versenyek népszerűsítése, illetve a fogyatékos gyermekek integrációjának elősegítése.  

– A bajnokság lényege, hogy bármilyen képességű tanuló részt vehessen a versenyen, hiszen a cél, a versengés mellett, egymás elfogadásának az elősegítése a sport által. A sor- és váltóversenyek során hét iskola tanulóiból lettek összeválogatva a csapatok, minden iskolából 1 fiú és 1 leány került a 14 fős csapatba – ismertette.

Fotó: Gyulasport NKft.–Gulyás Réka

Hipszki Erzsébet vezette mozgással megtöltött sportdélelőttön a rendező Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye mellett, az Implom József általános iskola, az 5. sz. általános iskola, a Dürer Albert általános iskola, a Karácsonyi János katolikus általános iskola, a Magvető általános iskola és a Nicolae Balcescu román általános iskola versenyzői vettek részt.  

– A bajnokság végén bár volt eredményhirdetés, nem ezen volt a hangsúly, hanem a közösen eltöltött izgalmas pillanatokon. A játékosságot megtartva, minden résztvevő tanuló a Gyulasport Nonprofit Kft. felajánlásaként egy-egy csokoládét kapott, illetve minden résztvevő iskola elismerő emléklappal távozhatott – tette hozzá Poptyilikán Anikó.

(Gyulai Hírlap)