Megszorongatta az éllovast a gyulai kézilabdacsapat

CZ-Gyulasport NKft.–PC Trade Szeged NKE 30-34 (14-18) 

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjában szereplő CZ-Gyulasport NKft. a 17. fordulóban a PC Trade Szegedi NKE együttesét fogadta április 7-én. A hazai gárda az éllovassal nézett farkasszemet a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

CZ-Gyulasport NKft. Mike M., Ladics V. 4, Lukács N. 2, Ilyés L. 5, Szögi T. 6 (1), Vólent L. 7 (3), Nagy P. 1. Csere: Antal X., Szalkai B., Kertes S., Bányiné Szabó R. 2, Németh Cs., Gelegonya A., Farkasinszki D. 2, Szabó K.1 és Kruzsicz B. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.  

A gyulaiak egy négy mérkőzés óta tartó nyerő széria után várták a találkozót, a szegedi alakulat pedig a mezőny abszolút éllovasaként érkezett a fürdővárosi arénába. A két rivális az őszi szezonban is szembenézett egymással, akkor ötgólos szegedi siker született.  

Zöldi-Tóth Katalin előzetesen elmondta, nagyon szeretnének egy jó mérkőzést játszani ellenfelükkel, de ahhoz igazi csapatként kell küzdeniük.

A hazai gárda ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, pár percnyi gólcsendet követően a gyulai csapat szerezte a találkozó első gólját. A folytatásban is a fürdővárosi együttesnek jött ki jobban a lépés, a 8. percre 6-3-as előnyt harcolt ki magának. A szegediek azonban igazolták jó hírnevüket, a 16. minutumra átvették a vezetést ellenfelüktől. 

A négygólos vendég vezetéssel végződött első félidő után is a szegedi együttes volt előnyben, a hazai csapat azonban szívósan tapadt riválisára. A kitartó munka az utolsó percekben meghozta a gyümölcsét, a gyulai gárda az 58. percre két gólra felzárkózott ellenfelére. A végjátékban azonban a szegedi együttes maradt higgadtabb, így az éllovas gyűjtötte be a győzelemért járó pontokat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Nagyon sajnálom, hogy a második félidőben, amikor visszajöttünk kétszer is egy gólra, nem sikerült magunk javára fordítani a mérkőzést. Sok olyan ítélet volt, amivel nem értek egyet, de nyilván ezzel nem tudunk mit kezdeni. A csapatom mindent megtett, és ezért gratulálok nekik. A jövőre nézve most egységet alkottunk és ezt meg kell tartani. Megyünk tovább, mert még vannak célok előttünk – értékelt Zöldi-Tóth Katalin

A CZ-Gyulasport NKft. csapata maradt a tabella negyedik helyén, a következő fordulóban pedig a Mezőtúri AFC-Syngenta együtteséhez utazik.

További képeket itt találsz.