Hazai győzelmével erősítette meg helyét az ifjúsági kézilabdacsapat

Gyulasport NKft.–Deszki SC 34-25 (12-11) 

A Gyulasport Nkft. ifjúsági kézilabda-bajnokságban szereplő korosztályos csapata a Deszki SC együttesét fogadta április 5-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.  Zöldi-Tóth Katalin gárdája a második félidőben tetszetős játékkal gyűjtötte be újabb győzelmét. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Juhász P., Szabó K. 7, Szabó R., Miklya N. 4, Szalkai B. 3, Németh Cs. 12, Kertes S. 5. Csere: Bartóki M., Erdődi R. 1, Pópity L. 2. Edző: Zöldi-Tóth Katalin.  

A gyulaiak az előző fordulóban Bácsalmásról hozták haza a győzelemért járó pontokat, így magabiztosan álltak a tabella negyedik helyén. A deszki rivális egy újkígyósi vereség után, a mezőny alsó harmadából érkezett a fürdővárosi arénába. A két együttes a bajnokság őszi etapjában is találkozott egymással, akkor gyulai győzelemmel zárult a mérkőzés.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai csapat változatlanul kevés játékossal vette fel a küzdelmet riválisával szemben. A hazaiak az első játékrészben nem találták saját játékukat, így szoros félideji eredménnyel mehettek pihenőre a felek.

– Az első félidőben egy igencsak fáradt csapat benyomását keltették a hazaiak. Szerencséjükre a vendég deszkiek nem éltek a kínálkozó lehetőséggel, csak szorongatni tudták ellenfelüket. Valami történhetett az öltözőben, a hazai játékosok frissen, csillogó szemekkel rohantak a pályára és estek neki a szimpatikusan kézilabdázó deszki gárdának. A 40. percre egy 8-2-es sorozattal tetemes előnyre tettek szert, amely a lefújásig megnyugtatólag hatott a játékosokra. A találkozó végére kijött a két csapat közötti különbség. – ismertette Máthé István.

A mérkőzés alakulása: 7. perc: 4-1, 11. perc: 6-5, 14. perc: 10-5, 26. perc: 11-9, 30.perc: 12-11, 34. perc: 14-13, 40. perc: 20-14, 47. perc: 27-17, 55. perc: 32-22 és 60.perc: 34-25.

A Gyulasport NKft. Ifjúsági csapata megerősítette helyét a tabella negyedik helyén. A korosztályos gárda a folytatásban a Mezőtúri AFC-Syngenta együtteséhez utazik.

További képeket itt találsz.