Egyre közelebb a dobogóhoz a gyulai ificsapat

Bácsalmási PVSE–Gyulasport NKft. 23-36 (10-21) 

A Gyulasport Nkft. ifjúsági kézilabda-bajnokságban szereplő korosztályos csapata a Bácsalmási PVSE ellen lépett pályára április 1-jén. Zöldi-Tóth Katalin korosztályos együttese serdülő játékosokkal a fedélzeten gyűjtötte be a bajnoki pontokat. 

Gyulasport NKft.: Juhász P., Kertes S. 8, Miklya N. 4, Németh Cs. 6, Szabó K. 3, Szabó R. 5, Szalkai B. 9. Csere: Bartóki M., Pópity L. 1, Erdődi R. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

A gyulai csapat az előző fordulóban szoros mérkőzésen győzte le csorvási riválisát, így megerősítette helyét a tabella negyedik helyén. A bácsalmási gárda Deszken hagyta bajnoki pontjait, amely után a mezőny alsó harmadából várta ellenfelét. 

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a foghíjas, sok beteget és sérült játékost nélkülöző, megfiatalított gyulai csapat a győzelem reményében lépett pályára.  

A fürdővárosi együttes ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, a 3. percben már kétgólos előnyben volt ellenfelével szemben, a 21. minutumban pedig már nyolcgólos volt a két csapat közötti különbség.  

A tizenegygólos vezetéssel véget érő első félidő után sem változott a játék képe, a kilenc gólig jutó Szalkai Bianka vezette támadásoknak köszönhetően pedig a vendégcsapat magabiztos sikert aratott.  

– A lányok nagy kedvvel játszottak. Az összes pályára lépő játékos igyekezett megfelelni az edző kérésének, hallgattak tanácsaira. A lőtt gólok száma a játékosok lövőkedvét bizonyítja. Ha többször, kicsit pontosabban céloztak volna, a különbség is nagyobb lett volna. A kitűzött célt így is teljesítették és győzelemmel hagyták el a bácsalmási sportcsarnokot – ismertette Máthé István

A mérkőzés alakulása: 3. perc: 1-3, 10. perc: 7-8, 21. perc: 7-15, 30. perc: 10-21, 35. perc: 14-24, 50. perc: 20-33, 56. perc: 21-34, és 60. perc: 23-36. 

A Gyulasport NKft. Ifjúsági csapata a folytatásban a Deszki SC együttesét fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

(Gyulai Hírlap)