Megőrizte negyedik helyét a gyulai focicsapat

Clean-Way Gyulai Termál FC–Szeghalmi FC 2-0 (1-0) 

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szeghalmi FC együttesét látta vendégül május 6-án. A fürdővárosi gárda győzni tudott a tabella ötödik helyén álló riválisával szemben az Id. Christián László Városi Sporttelepen.  

Kép: Gyulai HÍrlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Jakab, Nagy S., Farkas (Zsilák), Kukla, Repisky (Prohászka), Nagy G., Kovács, Lőrinczi (Boros), Kiss (Nagy E.), Varga (Balogh), Vágási. Csere: Csonka és Zahorán. Vezetőedző. Sajben Gábor. 

A gyulai együttes az előző fordulóban ismét megmutatta oroszlánkörmeit, 0-0-s döntetlent játszott a dobogó harmadik fokán álló szarvasi riválisával. A soros fordulóban a fürdővárosi gárda számára még fontosabb párharc következett, a csapatnak hazai pályán kellett megőriznie negyedik helyét közvetlen riválisa, a szeghalmi gárda ellen.  

Sajben Gábor előzetesen elmondta, fontos, hogy melyik arcát mutatja majd csapata.  

– Teljesen rendben van, hogy nálunk erősebb csapatok ellen tudunk küzdeni és jó dolgokat csinálni 90 percen keresztül, de meg kell tanulni meccset nyerni ezeknek a fiatal gyerekeknek. Ez lesz a mottónk hétvégére, bármi áron győzni kell – adta ki a jelszót a gyulai vezetőedző. 

A hazai gárda ennek megfelelően kezdte a találkozót, azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A két együttes elsősorban a mezőnyben vívott párharcokat, ám a szépen megrajzolt gyulai támadások rendre felértek a szeghalmi kapu elé. Az ellenfél is igazolta jó hírét, már a találkozó elején tesztelte Jakab kapus reflexeit. 

A hazai támadások már a 24. percben góllá értek, Kiss Tamás talált a szeghalmi kapuba. 

A második játékrészben is a gyulai gárda tartotta kezében a derbit, Nagy Gergely pedig a 75. percben el is döntötte a három pont sorsát. 

– Végig kézben tartottuk a mérkőzést. A meccs eleji hatalmas Jakab-védést leszámítva magabiztosak voltunk hátul, ha nem is az egész meccsen, de időnként támadásban is szép dolgokat csináltunk. A fiatal Vágási Tamás és Nagy Sándor belső védők végig fegyelmezetten és kitűnően játszottak, a jó formáját hetek óta visszanyerő Jakab Gábor kapussal kiegészülve. Nagy Gergely csapatkapitány, aki sérülten vállalta a játékot, végig igazi vezér volt. Sajnos Varga és Lőrinci nem azt a játékot hozta, amit elvárnék tőlük, de a helyükre beállt Zsilák és Boros kettőse remekül szállt be a meccsbe. Külön öröm számomra, hogy Nagy Ede egy év után újra a pályán volt a térdműtétje után. A két legfiatalabb játékosunk, Prohászka és Balogh újra pályára lépett, ahogy az elmúlt hetekben is. Összességében elégedett vagyok, ha nem is a legjobb játékunkkal, de magabiztosnak mondható győzelmet arattunk hazai pályán. Remélem, a hátralévő két meccsen is hasonlóan teljesítünk, és bebiztosítjuk a tabellán elfoglalt negyedik helyünket a három nagycsapat mögött – értékelt Sajben Gábor

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a folytatásban a Gyomaendrődi FC otthonában lép pályára. 

További képeket itt találsz.