Győzelemmel búcsúzott a szezontól a gyulai focicsapat

Clean-Way Gyulai Termál FC–Medgyesbodzás SE 3-2 (2-1)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Medgyesbodzás SE együttesét fogadta május 20-án. A fürdővárosi gárda hazai pályán zárta a 2022/2023-as szezont.

Clean-Way Gyulai Termál FC: Jakab, Nagy S., Prohászka, Nyéki, Kukla (Zahorán), Repisky (Lőrinczy), Nagy G., Boros, Kovács (Bondár), Kiss (Farkas), Vágási. Csere: Csonka és Varga. Vezeteőedző: Sajben Gábor. 

A gyulai együttes az előző fordulóban Gyomaendrődön gyűjtötte be bajnoki pontjait, így bebiztosította negyedik helyét a tabellán. A fürdővárosi gárda hazai pályán, a Medgyesbodzás SE ellen zárta a pontvadászatot.

Sajben Gábor edző előzetesen elmondta, csapata nem foglalkozik a negyedik hellyel, mindenképpen győzelemmel szeretne elbúcsúzni szurkolóitól.

A gyulai együttes ennek jegyében kezdte a találkozót, a vendégcsapat azonban meglepte a hazai szurkolókat, amikor már a hetedik percben megszerezte a vezetést. A folytatásban már a gyulai gárdánál volt az irányítás, amelynek meg is lett az eredménye, a felek 2-1-es fürdővárosi vezetéssel mehettek pihenőre.

– Nem kezdtük rossz felfogásban a mérkőzést, de egy szöglet után figyelmetlenek voltunk és hátrányba kerültünk. A csapatot dicséri, hogy hamar tudott váltani és egy szemfüles Boros, majd egy szépségdíjas Vágási góllal megfordítottuk a találkozót. Ezután túl kényelmesre vették a srácok a meccset, nem igazán forgott veszélyben a győzelmünk, de egy elkerülhető büntetőből gólt kaptunk. Nehéz volt újra felpörögni. A várhatóan visszavonuló Bondár Attila személye segítette hozzá a csapatot, hogy egy szerencsés góllal megnyerjük a mérkőzést – ismertette Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata tíz győzelemmel a tarsolyában a tabella negyedik helyén fejezte be a 2022/2023-as szezont.

– Volt néhány jó meccsünk tavasszal, amely nem párosult jó eredménnyel, vagy csak bravúros döntetlenre futotta, de volt néhány elkeserítő mérkőzésünk is. Örülök, hogy három győzelemmel zártuk a szezont. Idén is a legnagyobb pozitívum, hogy rengeteg fiatal kapott lehetőséget felnőtt mérkőzéseken. A 16 évesek közül a tegnap végig játszó Prohászka Ádám és Balogh Zsolt jutottak játékpercekhez. A 17 esztendős VágásiZsilák és Kiss pedig meghatározó kezdőjátékos lett tavasszal – értékelte az évet a gyulai vezetőedző.

(Gyulai Hírlap)