A Talajok és a Tehetséges Kezdők csapatai nyerték a gyulai fordulót

Harmadik alkalommal rendezték meg a kézilabda strandfesztivál küzdelmeit a Gyulai Várfürdőben. A tornasorozat első fordulóján tizenegy csapat lépett a homokra.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiu Gábor szervező elmondta, a Békés Vármegyei Kézilabda Szövetség a strandkézilabda népszerűsítése és megismertetése érdekében indította el újra a programsorozatot.

–  A terembajnokságok befejezése után, ezekkel a tornákkal próbáljuk a kézilabdás társadalmat a szabadba és egy kicsit más környezetbe terelni. A 3+1 fővel pályára lépő csapatok a mérkőzésen nem a hagyományos értelemben vett gólokat, hanem pontokat gyűjtenek. Egy sima gól ugyanúgy egy pontot ér, mint a teremben, azonban, ha valamilyen trükkös dobással sikerül gólt elérni (pl.: kínai figura, vagy a játékos a saját tengelye körül 360 fokban megpördül) azért két pont jár. Valamint van egy „nyúl” is a játékban, aki a kapussal történt csere után léphet a játékba és az általa elért gól mindig két pontot ér.

A gyulai fordulóra tizenegy nevezés érkezett, a női csapatok két hármas csoportban kezdték meg a küzdelmeket, míg a férfiak öt együttese körmérkőzést játszott egymás ellen. Mindkét mezőnyben színvonalas és izgalmas mérkőzéseket láthattak a sportág szerelmesei.

A női csapatok között a Tehetséges Kezdők állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, a második helyen a Keménymag együttese végzett, míg a bronzérmet a gyulai Maffia gárdája szerezte meg. A torna negyedik helyére Homoki Viperák értek be, az ötödik helyen a Csorvási SK együttese végzett, a mezőny hatodikjaként pedig a Gyulasport csapata zárta a napot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A férfiaknál a Talajok csapata végzett az első helyen, az ezüstérmet a Székács Beach Boys érdemelte ki, a dobogó harmadik fokára pedig a Tarhonyák alakulata állhatott fel. A mezőny negyedik helyére a Gyulai SE, az ötödikre pedig a gyulai játékosokkal is felálló StrandBikák ért be.

A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazták, így a legjobb kapus díját Diószeginé Farkas Viktória és Sipka Dominik érdemelte ki, a pontkirályi címért járó elismerést pedig Bakonyi Dóra és Héjja Ádám vehette át.

A strandfesztivál mezőnye a következő fordulóban Békés-Dánfokon találkozik egymással.

További képeket itt találsz.