Testvérvárosi bowlingmérkőzést tartanak Gyulán

Civil kezdeményezésre ismét szorosabbra fűzi kapcsolatát az évek óta testvérvárosi kapcsolatban álló Gyula és az erdélyi Kovászna. Az együttműködés részeként a gyulai Dél-alföldi Wellness Egyesület barátságos bowlingversenyre hívja a határon túli vendégeket – olvasható az aktivdelalfold.hu oldalon.

Mint írják, a két település együttműködése még 2018-ban kezdődött, amikor a gyulai önkormányzat által vezetett Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért című testvérvárosi programsorozat keretében Kovászna városába látogatott egy csaknem ötven fős gyulai delegáció. Később, 2018 áprilisában az Erdély dél-keleti részén fekvő település háromnapos programon fogadta magyar testvérvárosa küldötteit, közöttük civil szervezetek képviselőit is. 

A kialakított együttműködés 2019-ben is folytatódott, amikor is májusban már közvetlenül a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetéhez érkeztek gyulai tapasztalatcserére a kovásznai partnerek.  

Az erdélyi város képviselői az idén is ellátogattak Gyulára a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének és a Dél-alföldi Wellness Egyesület közös meghívására. 

Nyikora Péterné, a két gyulai civil szervezet elnöke elmondta, a cél az, hogy ismét szorosabbra fűzzék a kapcsolatokat. Szakmai programként áttekintik az elmúlt évek tapasztalatait és eredményeit, ismét meglátogatják a gyulai piactéren található SM Adományboltot is. A szakmai kapcsolatokon túl új elemei is lesznek a testvérvárosi és partneri együttműködésnek: a Dél-Alföldi Wellness Egyesület által Gyulán működtetett Bowling Factory-ban testvérvárosi bowlingbajnokság megrendezését is tervezik – olvasható a bejegyzésben. 

A kovásznai vendégek augusztus 7-én érkeztek a fürdővárosba, a baráti bowlingmérkőzést pedig augusztus 10-én 15 órakor tartják meg.

(Gyulai Hírlap)