Diáksportfesztivál Sarkadon

A Gyulasport Nonprofit Kft a Magyar Diáksport Szövetség által kiadott Diáksportfesztivált Sarkadon, március 19-én rendezte meg az I. korcsoport számára. 

A rendezvényen a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola Bay Zoltán Általános Iskola Tagintézménye, az Okányi Általános Iskola Sarkadkeresztúri Tagintézménye, a Sarkadi Általános Iskola és a Sarkadi Általános Iskola Gyulai Úti Telephelye vett részt. A négy iskolából mintegy nyolcvan tanuló érkezett a fesztiválra.

A diáksportfesztivál mozgásműveltségi tartalma az alapvető mozgáskészségek gyakorlására épült. A fesztivál nyolc különböző állomásból állt: labdavezetés, célba rúgás-, ütés- és dobás, trikószerző fogó, kúszás-mászás, lufiütögetés, cselezés, futóiskola és akadálypálya.

A fesztivál kiemelt célja az volt, hogy a lehető legtöbb gyermek számára biztosítsa a rendszeres testmozgást és sportolási lehetőséget. A program hozzájárult a fiatalok örömteli, rendszeres egészségvédő és egészségmegőrző testmozgás melletti élethosszig tartó elköteleződéséhez, mellette erősítette a résztvevő iskolák közötti szociális kapcsolatokat és segítette a partnerség kialakítását is.

A diáksportfesztivál április 15-én, Eleken folytatódik, újabb négy iskola részvételével a II. korcsoportból.

A beszámolót készítette: Prohászkáné Nemes Szilvia, a Magyar Diáksport Szövetség Gyulai Körzetének megbízottja.

A videóanyagot és a fotókat Gulyás Réka készítette