Megújult a „Vasvári Péter” nagy műfüves labdarúgó pálya

A március 16-án tartott, ünnepélyes létesítményátadót követően, a vármegyei első osztályú mérkőzésen a Termál FC–OMTK labdarúgói a gyakorlatban is felavatták a megújult pályát.

Forrás: Gyula Televízió

A Magyar Labdarúgó Szövetség törekvése, hogy országszerte új pályák épüljenek, a régieket pedig felújítsák, hangsúlyozta Sipos Jenő, a szombat délutáni létesítményátadó ünnepségen. Mindehhez kormányzati támogatás is szükséges, mint ahogy az is, hogy az adott települések vezetői éljenek ezekkel a lehetőségekkel, emelte ki az MLSZ szóvivője. Az elmúlt évek fontos eredménye, hogy a labdarúgók létszáma jelentősen megemelkedett, és egyre több pálya épült, illetve újult meg.

Kónya István a kiemelkedően fontos beruházásról és annak jelentőségéről beszélt. A sportért felelős alpolgármester hangsúlyozta, a gyulai önkormányzat közel 17 millió forint önerővel, míg a Magyar Labdarúgó Szövetség több mint 160 millió forinttal támogatta a most elkészült beruházást.

A nagy műfüves labdarúgópálya tíz évvel ezelőtt épült, mondta Kertes István. Az elmúlt években a használatából eredően olyan mértékű károsodás történt, ami alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség lehetőséget biztosított a teljes műfűborítás cseréjére, és az aljzatszerkezet igazítására, fogalmazott az ügyvezető. A megújulás folytatásaként, Kertes István a közeljövő terveiről beszélt. Az ünnepélyes létesítményátadó programot a Gyulai Termál FC és az OMTK-ULE 1913 Békés vármegyei, első osztályú labdarúgó mérkőzés zárta. A játékosokat a Gyulasport ifjú labdarúgói kísérték a pályára az U8, U9 és U10-es korosztályból. A találkozót a feljutásért küzdő Gyula 3-1-re nyerte meg, és vezeti a tabellát.