Hullámzó teljesítmény – Debrecenben játszott az U11/10

Debrecenben, a harmadik U11/10 Észak-alföldi Régiós Bozsik Tornán három mérkőzést játszottunk április 7-én.

Csoportellenfeleink: Debrecen SPC KFT, Békéscsaba UFC, Balmazújváros SC.

Az első mérkőzésen – az előző tornához hasonlóan – a Debrecen ellen játszottunk. Enerváltan kezdtük a mérkőzést, ennek köszönhetően a mi térfelünkön folyt a játék, ráadásul két pontrúgásból gólokat szerzet az ellenfelünk. Két héttel ezelőtt hasonló volt a forgatókönyv. Ezúttal is szépen lassan kezdtünk az ellenfelünk fölé kerekedni, többet birtokoltuk a labdát és sorra alakítottuk ki a helyzeteket, amiket nagy százalékban értékesítettünk is. A mérkőzés második felében átvettük az irányítást és ismét megfordítottuk a meccset.

A folytatásban a Békéscsaba UFC ellen játszottuk. Az előző mérkőzéshez hasonlóan nem koncentráltunk és sok hibával játszottunk. Az eddigiek alapján azt hitték a srácok, ha kiviszik a pályára a Gyulasportos mezüket, az magától megnyeri a mérkőzést. Bejöttek a labdarúgás íratlan szabályai, a Békéscsaba egy szögletet követően megszerezte a vezetést és fölénk kerekedett. Szokatlan játékstílusuknak köszönhetően, folyamatosan a védelmünk mögé juttatták a labdát, amit nem jól reagáltunk le, így többször gólt szereztek. Megpróbáltunk az elveink szerint játszani, de a kialakított helyzetekből csak egyszer tudtunk betalálni az ellenfelünk hálójába. Végeredményként elszenvedtük az első vereségünket.

A harmadik ellenfelünk a Balmazújváros volt. Ezúttal több játékost idegen posztra állítottam, ennek ellenére nem volt gond a játék minőségével. A mérkőzés elejétől mi irányítottuk a játékot, aminek köszönhetően egy sima győzelemmel zártuk a napot.

Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, amit a hosszú utazásnak a számlájára is írhatunk. Ez is egy újabb tapasztalás a gyerekeknek, hiszen aki labdarúgóként képzeli el a jövőjét, annak ezt az akadályt is szép lassan vennie kell. A nap legnagyobb pozitívuma, hogy a fiatalok megtapasztalhatták, milyen játszani a régi DVSC otthonát jelentő Oláh Gábor utcai stadionban.

A debreceni tornán Domokos Dániel érdemelte ki az oklevelet, egy évvel fiatalabbként, önmagához mérten jól teljesített.

A torna résztvevői: Kovács Zsombor, Kőszegi Zsombor, Virág Tibor, Horváth Ferenc, Pap Zalán, Lamper Erik, Révész Zsolt, Domokos Dániel, Berecz Zéno, Kovács Milán

Beszámoló: Kovács Henrik