Sok hiányzóval is eredményes volt a korosztályos focicsapat – háromból két győzelmet hozott az U11/10

Törökszentmiklóson, a negyedik U11/10 Észak-alföldi Régiós Bozsik Tornán három mérkőzést játszottunk április 14-én.

Csoportellenfeleink: Karcag SE, Berettyóújfalu SE, Balmazújváros SC.

A tornán több hiányzóval játszottunk, ketten a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia színeiben Kisvárdán szerepeltek, páran sajnos lebetegedtek és voltak egyéb okból hiányzóink is.

A heti felkészülésen az ellenfél labdakihozatala elleni labdaszerzésünkön változtattunk és a labda nélküli megjátszhatóságot gyakoroltuk. Ezek alkalmazására voltam leginkább kíváncsi éles játékban.

A gyerekek jó ritmusban kezdték a mérkőzéseket és mindhárom meccsen fegyelmezetten igyekeztek hozni az edzésen gyakoroltakat. A Berettyó ellen volt ugyan egy kis figyelemhiány, ami betudható annak, hogy a mérkőzés felénél már nagy volt a különbség a mi javunkra.

Több kockázatot vállaltunk a védővonalunkban. Tettük ezt azért, mert mindenkinek 1v1 ellen kellett labdát szerezni, ezért pár alkalommal sikerült az ellenfeleinknek a védelmi vonalunk mögé kerülnie. A labdabirtoklásban és a támadások során többször is megjelentek az edzéseken gyakorolt labda nélküli elmozgások és ritmusváltások. Ennek is köszönhetően tetszetős támadásokat vezettünk és a háromból két mérkőzésen sok gólt rúgtak a gyerekek.

Összegzésként elmondható, a sok hiányzó ellenére elégedett voltam a mutatott játékkal és a gyerekek hozzáállásával is.

Külön öröm, hogy a feljátszó négy U10-es játékosunk is nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő megmutatva, hogy megállják a helyüket az egy évvel idősebbek között is.

A mai napot egy vereséggel és két győzelemmel zártuk.

Külön kiemelést érdemel Horváth Ferenc labdarúgónk, mert annak ellenére is a csapattal tartott, hogy egy kisebb sérülés miatt nem volt biztos a szereplése. A pálya mellől segítette a munkámat és pozitív hozzászólásaival biztatta a csapattársait.

A törökszentmiklósi tornán, a gólra törő játékának köszönhetően Kovács Zsombor kapta a megérdemelt oklevelet.

A torna résztvevői: Kovács Zsombor, Virág Tibor, Horváth Ferenc, Lamper Erik, Hundzsa Balázs, Szigeti Balázs, Ombodi Simon, Domokos Dániel, Berecz Zéno, Kovács Milán

Beszámoló: Kovács Henrik