Győzelemmel kezdtek az U18-as kosarasok

Szentesi KK–Gyulai SI 74-86

Sikerrel kezdte szereplését a Gyulasport NKft. U18-as kosárlabdacsapata a Dél-keleti régió A csoportjában. A kiírás első körében a Hajdu Zoltán és Házi Márk vezette fürdővárosi klub a Szentesi KK gárdájával találkozott október 13-án.

A gyulai utánpótláscsapat egy hosszabb felkészülés és a bajnoki címvédő Falco Szombathely U18-as együttesével való összecsapás után a Szentesi KK otthonába utazott. 

Hajdu Zoltán és Házi Márk csapata tartalékosan, betegségektől és sérülésektől megtizedelve érkezett a palánkok alá a 2019/2020-as kiírás első fordulójában.

– A meccs végig hullámzó volt, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett pár ponttal, de egyik fél sem tudott nagyobb előnyt összeszedni. Bár a játék színvonala nem verdeste az eget, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk – mondta lapunknak Hajdu Zoltán.

A küzdelmes találkozó rendes játékidejében nem született döntés, a felek 68-68-ra álltak a lefújás pillanatában. A hosszabbítás már a gyulaiaknak kedvezett, a 29 pontig jutó Szabó Márton és a 27 egységet gyűjtögető Fórián Bence vezetésével tizenkét pontos előnnyel zárták a találkozót.

A fontos győzelemmel rajtoló Gyulai SI csapata a következő körben a Békési SZSK együttesét látja vendégül október 15-én.

Gyulai dobók: Szabó Márton 29, Fórián Bence 27, Szűcs Soma 14/3, Dévényi-Dabrowsky Dániel 11 és Szénasi Levente 5/3.