Erkeles sikerek az atlétikai diákolimpián

Fotó: Bimbó Lajos

Kiváló eredményeket értek el az Erkel Ferenc Gimnázium diákjai a Kecskeméten megrendezett atlétika-diákolimpia ügyességi és váltófutó-csapatbajnokságának országos döntőjében.

Czoldánné Domokos Györgyi csapatvezetőtől megtudtuk, hogy a gyulai atléták már előzetesen is kiemelt figyelmet élveztek, hiszen a Taután Dominik vezette súlylökőcsapatot a második helyen hívták meg a megmérettetésre. A fürdővárosi nehézatléták reggeli elért eredménye gyengébb lett, mint a megyei bajnokságon elért, de ez is elég volt a bronzérem megszerzéséhez. 

A diszkoszvetőcsapat is alaposan kitett magáért, hiszen az ötödik legjobb eredménnyel jutott a döntőbe. A gyulai sportolók, hatalmas egyéni csúcsokat elérve, végül kibérelték a dobogó harmadik fokát. Annus Andor tanítványai a megérdemelt bronzérmek mellett tíz pontot kaptak a jövőbeli egyetemi tanulmányaik megkezdéséhez.

A nehézatléták mellett a fiú 4×1500 méteres váltó is versenybe szállt, a gyulai négyes az országos döntőben az előkelő nyolcadik helyen szakította át a célszalagot.

Eredmények: súlylökés 3. hely (Taután Dominik, Bíró Levente, Schriffert Balázs, Kiss Tamás és Szabó Szebasztian), diszkoszvetés 3. hely (Taután Dominik, Bíró Levente, Schriffert Balázs, Kiss Gergő és Kiss Tamás), 4×1500 méteres síkfutás 8. hely (Kovács Máté, Molnár Balázs, Suhajda Ákos és Kurta Barnabás).

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)