Tízgólos győzelemmel lépett a dobogóra a gyulai kézilabdacsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulai NKft.–Gyomaendrődi NKSE 31-21 (14-12)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 5. fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Gyomaendrődi NKSE együttesét látta vendégül október 17-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy kőkemény hazai rangadóra készült a nagy rivális ellen.

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Hős K. (13/1), Nagy N. (1), Szögi T. (2), Dr. Bányainé Szabó R. (2), Csapó-Kovács H. (9) és Papné Lukoviczki B. Csere: Szabó L., Szappanos R., Laurinyecz E. (1), Medve M. (2), Milyó A. (1), Vólent L., Vozár M., Papp N. és Kertes S. Edző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai gárda egy kiélezett bajnoki rangadó után várta a találkozót, míg soros ellenfele nagy csatában győzte le bácsalmási ellenfelét. Mindkét együttes számára fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen a vendégcsapat a tabella harmadik helyéről várta a fordulót, míg a hazai alakulat az ötödik pozícióból lépett volna feljebb a ranglistán.

A két együttes már hosszú ideje rivalizál egymással, hiszen a bajnokság mellett, több felkészülési tornán is összemérte már erejét. A megyei együttesek barátságát mi sem jellemzi jobban, mint hogy az idei bajnokságra való felkészülés alatt többször is összecsaptak egymással.

Zöldi-Tóth Katalin előzetesen elmondta, egy hajtós csapat érkezik a fordulóra, amelynél sok rutinos játékos található meg. A hazai gárda mindenképpen itthon szerette volna tartani a két pontot, ennek jegyében is lépett pályára.

A derbi első tíz perc azonban rémálomszerűen kezdődött a gyulai együttes számára. A hazai gárda pontatlan befejezéseire a vendégcsapat gólokkal válaszolt, amelynek révén a 8. percre a gyomai gárda 1-5-ös előnyre tett szert. A folytatásra azonban összekapta magát a fürdővárosi csapat, és folyamatosan visszazárkózott ellenfeléhez. A 17. percben már egy új mérkőzés kezdődhetett, amikor a hazai együttes kiegyenlítette a találkozó állását.

A Hős Kata és Csapó Hajnalka vezérelte gyulai alakulat a 22. percben végképp megtörte a vendégcsapat lendületét, amikor 9-8-ra átvette a vezetést riválisától. Zöldi-Tóth Katalin együttese a félidő végéig tartani tudta a nyomást ellenfelén, így háromgólos előnnyel mehetett pihenőre.

A második játékrészben egy könnyedebb játékot képviselő gyulai együttes lépett pályára. A hazai csapatot a gyönyörűen megkoreografált támadások mellett, a feljavult védekezés és remek kapusteljesítmény jellemezte. A lendületben lévő fürdővárosi gárda fokozatosan lépett el győztes mentalitással kézilabdázó ellenfelétől. A találkozó végén már örömkézilabda folyt a pályán, a gyulai csapat tagjai pedig megérdemelten gyűjtötték be a győzelemért járó pontokat.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata tízgólos győzelmével fellépett a tabella harmadik helyére. A Zöldi-Tóth Katalin vezette gárda a következő fordulóban a Mezőtúri AFC-Syngenta otthonában lép pályára.

A mérkőzés alakulása: 8. perc 1-5, 17. perc 6-6, 22. perc 9-8, 27.perc 13-9, 30. perc 14-11, 38. perc 19-14, 43. perc 22-16, 46. perc 22-19, 56.perc 28-19, 59. perc 31-20.

(Gyulai Hírlap)