Magabiztos győzelemmel menetel előre a gyulai kézicsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Mezőtúri AFC-Syngenta–Corner-Gyulasport NKft. 23-35 (11-17)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 6. fordulójában, október 24-én a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Mezőtúri AFC-Syngenta együttesének otthonában lépett pályára. Zöldi-Tóth Katalin dobogón álló gárdája a tabella középcsapatához utazott a győzelemért járó pontokért.

Gyulasport: Antal X., Dr. Bányainé Szabó R. (11), Papné Lukoviczki B. (3), Medve M. (2), Szögi T. (5/1), Laurinyecz E. (3) és Csapó-Kovács H. (5). Csere: Szabó L., Nagy N. (1), Papp N., Milyó A. (2), Anderlik A. Vozár M. (1), és Vólent L. (2/1). Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A két gárda eltérő fordulók után készült a derbire. A gyulai együttes kőkemény rangadón győzte le megyei riválisát, míg a mezőtúri gárda hat góllal alulmaradt bácsalmási ellenfelével szemben. A két rivális mérkőzése igazán pikánsnak ígérkezett, hiszen a hazai keretben öt egykori fürdővárosi játékos is helyet kapott.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a mérkőzés elején a vendégcsapat gyors támadásvezetéssel igyekezett bevenni a hazaiak kapuját. Ebbe a rohanásba azonban sok technikai hiba, rossz átadás és célt tévesztő lövés is becsúszott.

– Zöldi-Tóth Katalin időkérése után lehiggadtak a kedélyek. Innen már szemet is gyönyörködtető, látványos játékot produkált a gyulai csapat – ismertette.

Dr. Bányainé Szabó Renáta szélről lőtt hat góljával megnyugtatta a kedélyeket, így vezetéssel a birtokában vonulhatott pihenőre a gyulai gárda. A második félidőben tovább folytatódott a fürdővárosi szélsők parádéja, így a Csapó-kovács Hajnalka is elkezdte szórni a gólokat. A lendületben lévő vendégcsapat fokozatosan nyitotta szét az ollót a két csapat között.

– A mérkőzés elején kicsit még az öltözőben maradtak a lányok, de ezt hamar rendbe is raktuk. Onnan már nem volt kérdés, hogy a mérkőzést ki fogja megnyerni. Azt gondolom, hogy egyre jobban összeérik a csapat, ahogy most is mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez. Gratulálok a lányoknak, dolgozunk tovább – értékelt a gyulai vezetőedző.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata megérdemelten gyűjtötte be negyedik sikerét, amelynek köszönhetően a tabella második helyén áll. A következő fordulóban a Zöldi-Tóth Katalin vezette együttes a Bácsalmási PVSE ellen folytathatja meggyőző teljesítményét.

(Gyulai Hírlap)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük