Győzelemmel folytatták a bajnokságot a Gyulasport NKft. utánpótláscsapatai

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft. U17–DAFC-szeged U17 4-0 (4-0) és Gyulasport NKft. U19–DAFC-Szeged U19 15-1 (8-0)

Az utánpótlás-bajnokságokban szereplő Gyulasport NKft. labdarúgó csapatai október 25-én újra pályára léptek. Az U17-es és U19-es korosztályok a DAFC-Szeged gárdáit fogadták az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

Gyulasport NKft. U17: Zsilák Máté (Gyebnár), Guti, Havas (Varga), Ottlakán, Boros, Keller-Pintér (Barna), Kiss, Zsilák Mátyás, Geszner, Deme és Takács. Vezetőedző: Petri Barnabás.

Petri Barnabás együttese a tabella hetedik helyéről várta a közvetlen riválisát. Mindkét csapat szeretett volna javítani az eredményén, hiszen egyikük sem tudta begyűjteni az előző fordulóban a győzelemért járó pontokat.

A hazai csapat ennek megfelelő mentalitással lépett pályára, már a mérkőzés elején fölénybe került szegedi ellenfelével szemben. A 13. percben Zsilák talált a vendégkapuba, tíz perccel később pedig Guti növelte a gyulai előnyt. A játékrész vége előtt Takács és Zsilák labdája is utat talált a szegedi hálóba, így megnyugtató előnnyel mehetett pihenni a gyulai gárda.

A második félidőben közelebb lopakodott ellenfeléhez a DAFC-Szeged, Czékus és Dávid gólja azonban nem volt elég a párharc megfordításához.

A Gyulasport NKft. U17-es csapata maradt a táblázat hetedik helyén, ám csupán kétpontnyi hátrányban áll a most legyőzött riválisa mögött. Petri Barnabás együttese a következő fordulóban az ezüstérmes helyen álló SZEOL SC Kft. együttesét látja vendégül.

Gyulasport NKft. U19: Rostás, Szabó M. (Tapasztó), Kurta B., Kukla S. (Máté), Bíró L. (Torma), Kocsis Bence, Oszlács, Kocsis Bálint, Magyar, Bíró B. és Horváth. Csere: Boncza. Vezetőedző: Szabó Attila és Szentléleki Béla.

A Gyulasport NKft. U19-es csapata a táblázat hetedik helyéről várta aktuális riválisát. Az előző fordulóban vereséget szenvedett együttesnek a bajnoki szereplés kijavítása volt a célja. Szabó Attila és Szentléleki Béla gárdája ennek megfelelően lépett a pályára.

Magyar Gergő már az ötödik percben megkezdte a gólgyártást, ami után megállíthatatlanná vált a hazai gárda. A fiatal játékos keretbe foglalta a mérkőzést, hiszen a tizenöt gólig jutó csapat utolsó találatát is ő szerezte. A lehengerlő játékot nyújtó együttesből Kocsis és Bíró is mesterhármast szerzett, Oszlács és Magyar két találattal, míg Kukla Soma egy góllal segítette csapatát.

A Gyulasport NKft. U19-es együttese a bajnokság hetedik pozíciójából várja a folytatást, csupán kétpontos a hátránya az ötödik helyen álló megyei riválisa mögött. A gyulai gárda a folytatásban a SZEOL SC Kft. együttese ellen lép pályára.

(Gyulai Hírlap)