Az ezüstérmest is legyűrte az U17-es focicsapat

Gyulasport NKft.–SZEOL SC Kft. 3-1 (0-0)

Az U17-es bajnokság III. osztályának Dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. korosztályos csapata a SZEOL SC Kft. együttesét látta vendégül október 31-én. A Petri Barnabás vezette gárda a tabella ezüstérmesével nézett szembe.

Gyulasport NKft. U17: Zsilák, Guti (Varga), Ottlakán, Boros, Keller-Pintér, Kiss, Zsilák M., Geszner, Deme, Ticudean (Herczeg) és Takács. Csere: Gyebnár és Nagy. Vezetőedző: Petri Barnabás.

A gyulai gárda egy magabiztos győzelemmel hangolt a találkozóra, amikor az előző fordulóban 4-2-es mérkőzésem lépett át a DAFC-Szeged együttesén. A tabella második helyén álló szegedi gárda 5-1-es siker után érkezett a találkozóra. Mindkét együttes a győzelemért járó pontokért lépett a fürdővárosi aréna gyepére, így már előzetesen is garantált volt a kiváló mérkőzés.

Petri Barnabás elmondta, csapata szoros mérkőzésen vette fel a versenyt magasabban jegyzett ellenfelével.

A derbi kiegyenlített első félidőt hozott, egyik fél sem tudta döntésre vinni a mérkőzést. A második játékrészben már megnyitották a gólcsapokat a riválisok, amikor a 60. percben a gólvadászat előkelő helyén álló Zsilák talált a szegedi kapuba. 1-0.

A válaszra egészen a 72. percig kellett várnia a vendégcsapatnak, ám a 85. percben Boros találatával ismét a gyulai gárda ragadta magához az előnyt. 2-1.

A találkozó lefúja előtt végképp bebiztosította a három pont sorsát a hazai együttes, amikor Kiss helyezte labdáját a vendégek halójába. 3-1.

– Kiváló ellenféllel találkoztunk, amely a tabella második helyéről várta a találkozót. Nagyjából tudtuk mire számíthatunk a mérkőzésen, de sikerült a csapatnak magabiztos hozzáállással, akarattal, nagyszerű játékkal és kellő motivációval bezsebelnie a három pontot. Az együttes minden tagja maximálisan betartotta az öltözőben megbeszélteket. Külön öröm számunkra, hogy mi vagyunk az első csapat, akinek sikerült legyőzni a SZEOL együttesét. Igazi csapat munka volt – értékelt Petri Barnabás.

A gyulasport NKft. U17-es csapata a hatodik helyről várja a bajnokság folytatását. Petri Barnabás együttese a listavezető Ceglédi VSE csapatának otthonába lép majd pályára.

(Gyulai Hírlap)