Éremesővel tarkított évet zártak a gyulai szenior atléták

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulai éremeső hullott a VIII. Szigeti István Emlékversenyen, melyet szeptember 26-án szigorú biztonsági előírások mellett rendeztek meg az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

Az évad egyik utolsó megmérettetésen alaposan kitettek magukért a fürdővárosi versenyzők, hiszen tizenegy aranyéremmel és négy ezüsttel zárták a viadalt. A hazai indulók közül kiemelkedett Volosinovszki Zoltánné eredménylistája, az öt számban is a dobogó legfelső fokára álló atléta a verseny fődíját is átvehette.

Szabó Ilona elmondta, a gyulai csapatnak kevés versenyzési lehetősége volt idén, ám a szenior atléták folyamatosan készültek a viadalokra, hogy kiváló formában tudjanak rajthoz állni.

– Sajnos a 2020-as év kevés versenylehetőséget biztosított, de mi próbáltunk úgy készülni egész évben, hogy ezeken a versenyeken jó formában álljunk rajthoz. Az első fedett pályás versenyen hat aranyat, egy ezüstöt és két bronzérmet szereztünk, ez is is bizonyította, hogy a felkészülésünk jól sikerült – ismertette.

A gyulai éremvadászat az országos bajnokságon folytatódott, ahol 10 arany, három ezüst és két bronzéremmel tértek haza a fürdővárosiak. A Volosinovszki ZoltánnéSzabó IlonaFülöp MihálynéNagyné Kotroczó AndreaKovács IstvánSalka József és Mány István alkotta csapat a folytatásban a hazai emlékversenyre fókuszált. A formaidőzítés kiválóan sikerült, hiszen a fürdővárosi együttes tizenegy aranyéremmel és négy ezüsttel zárta a VIII. Szigeti István Emlékversenyt.

– Örülünk annak, hogy a jó formánkat sikerült megőrizni az idény utolsó versenyére is. Kiválóan sikerült a felkészülés, ahogy az elért eredmények is bizonyították. Sajnos a vírus miatt egyetlen szakosztály sem vállalta év közben a versenyek lebonyolítását, egyedül mi rendeztünk országos versenyt – sorolta Szabó Ilona.

A szenior versenyzők számára a gyulai viadal volt az utolsó fellépési lehetőség, de az atléták továbbra is edzésben maradtak.

– Mindenki egyénileg kénytelen folytatni az edzést, bár tartjuk a kapcsolatot egymással. Mindenki azt reméli, hogy lesz jövőre fedett pályás versenyünk, és a elkészül a versenynaptárunk is. A sikerélmény motiválhat bennünket, anélkül nehezebben megy minden. Szeretnénk a 2021-es évben is legalább ilyen jól szerepelni, és a teljesítményünket még tovább növelni, amihez most kétszer annyi kitartás és akarat szükséges, mint mikor közösen edzünk, és biztatjuk egymást – zárta Szabó Ilona.

(Gyulai Hírlap)