Időn túli büntetővel csúszott le a dobogóról a felnőttcsapat

Corner-Gyulasport NKft.–Bácsalmási PVSE 31-32 (16-14)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata a Bácsalmási PVSE együttesét látta vendégül február 6-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy elhalasztott őszi fordulót pótló mérkőzésén nézett szembe riválisával.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Dr. Bányiné Szabó R. 5, Mitykó B. 1, Laurinyecz E., Szögi T. 7/3, Papné Lukoviczki B. 4/1 és Csapó Kovács H. 8. Csere: Szabó L., Nagy N. Milyó A. 3, Vólent L. Vozár M. Hős K. 3, Szappanos R. Kertes S. és Anderlik A. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai gárda a tabella negyedik helyéről várta a találkozót, a K. Szeged SE az előző fordulóban elért győzelmével megelőzte a dobogón Zöldi-Tóth Katalin együttesét. A fürdővárosi gárda azzal a téttel lépett pályára, hogy győzelmével visszaveszi helyét a bajnoki ranglistán.

A találkozót a gyulai együttes kezdte jobban, az első percekben kétgólos előnyre tett szert ellenfelével szemben. A folytatásra már elkapta a fonalat a vendég gárda, a 10. percre már két találattal vezetett a büntetőt és ziccert is hibázó hazai csapat előtt.

A riválisok főleg támadásban voltak erősek a találkozón, a védekezés és a kapusteljesítmény azonban mindkét oldalon gyengélkedett. Ennek megfelelően igazi adok-kapok alakult ki a félidőben, amelynek végén a Szögi Tímea és Csapó-Kovács Hajnalka vezette hazai gárda mehetett előnnyel pihenőre.

A második játékrészben is folytatódott a két rivális csatája, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó percekre többgólos hátrányba került a gyulai együttes, ám hatalmas akaraterővel és feljavult kapusteljesítménnyel sikerült az utolsó percre kiegyenlítenie a találkozó állását.

Másodpercekkel a lefújás előtt azonban a játékvezetők a sípjukba fújtak, Laurinyecz Emesét kizárással büntették, a vendégcsapat pedig időn túli hétméteressel döntötte el a derbit.

A mérkőzés alakulása: 5. perc 4-3, 10. perc 7-5, 20. perc 11-12, 25. perc 13-13, 30. perc 16-14. 35. perc 18-18, 40. perc 21-20, 45. perc 23-23, 50. perc 26-26, 53. perc 26-29, 56. perc 27-30, 58. perc 29-31, 59. perc 30-31, 60. perc 31-31. Időn túli hétméteres 31-32.

– Nagyon csalódott vagyok a mérkőzés miatt, azt gondolom, hogy szembeszéllel nagyon nehéz játszani. Dolgozunk tovább és csak a következő feladatra koncentrálunk – értékelt röviden Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata vereségével maradt a tabella negyedik helyén, a következő fordulóban pedig a Hódmezővásárhelyi LKC együttesének otthonában lép pályára.

További képek itt.

(Gyulai Hírlap)