Gyulán rajtolt el az idei strandkézilabda-szezon

A Békés Megyei Kézilabda Szövetség 2022-ben is megszervezi a megyei strandkézilabda-bajnokságot. Az első fordulóban a csapatok a Gyulai Várfürdőben mérték össze tudásokat.

Fotó: facebook.com/Strandkézilabda-Békés-megye

A fürdővárosi tornán hat női és két férfi csapat nézett szembe egymással. A gyulai együttesek mellett békéscsabai, békési, szarvasi, csorvási és újkígyósi csapatok léptek a homokra. A tétre menő mérkőzések között a Gyulasport NKft. korosztályos csapatai egymás elleni bemutatómérkőzéseken ismerkedtek a sportággal.

A Várfürdő Kupa női mezőnyének első helyén az újkígyósi Homoki Viperák csapata végzett, a második helyre a Csorvási SK együttese lépett, megelőzve ifjúsági együttesét. A Maffia elnevezésű gyulai gárda a torna ötödik helyén fejezte be a tornát. A férfi mezőnyben a békési SzeszSpanyol csapata végzett az élen, megelőzve a Gyulai SE csapatát.

A Gyulasport NKft. és a Gyulai Várfürdő közös kupáján a szervezők az egyéni legjobbakat is díjazták. A gókirályi címet Gömöri Renáta érdemelte ki, a legjobb kapusnak járó elismerést Mike Mária vehette át, a legjobb játékosnak pedig Bakonyi Dórát választották.

A „homoki” kézilabda megyei mezőnye a folytatásban Békés-Dánfokon találkozik majd egymással.

Az eseményről készült videót itt találod.